Kάρτα Gothia
 • Ελεύθερες μετακινήσεις στην πόλη με λεωφορείο, τραμ και με λεωφορεία της Gothia line.
 • Ελεύθερη ή εκπτωτική είσοδος στα περισσότερα τουριστικά αξιοθέατα.
 • Δωρεάν είσοδος στην τελετή έναρξης και στους τελικούς στο Ullevi/Gamla Ullevi.
 • Ελεύθερη είσοδο στο Liseberg  Amusement  Park.

Να θυμάστε ότι η κάρτα Gothia είναι ελκυστική για τον ‘’κλέφτη’’. Βεβαιωθείτε ότι την έχουμε πάντα μαζί μας και ασφαλή.
Θυμηθείτε μια χαμένη κάρτα δεν μπορεί να αντικατασταθεί.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ GOTHIA CUP 2016 
Βασική προϋπόθεση για μια ΟΜΑΔΑ , είναι η ποιοτική διαφορά στη συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου.
Να θυμάστε ότι όσες φορές πήγαν ομάδες μας στη Σουηδία , δεχτήκαμε συγχαρητήρια για τη συμπεριφορά μας. Ας ξαναγίνει το ίδιο !!!
Θυμηθείτε ακόμα ,  ότι εκτός από την ομάδα μας ,  στο GOTHIA CUP εκπροσωπούμαι και την χώρα μας. Δίνουμε κλίμα ότι στη Σουηδία πήγαν τα ευγενικά , πολιτισμένα και χαρούμενα Ελληνάκια και όχι κανιβαλάκια..!!!


Αριθμός Ασφαλείας.

Τι είναι ο αριθμός ασφαλείας :
Από σήμερα και μέχρι την επιστροφή μας στην Αθήνα θα σας αντιπροσωπεύει ένας προσωπικός αριθμός , ο αριθμός ασφαλείας σας, ο οποίος φαίνεται  στην αποστολή της ομάδας  και αναγράφετε με Α\Α , αριστερά από το ονομά σας. .

Όταν θα συγκεντρωνόμαστε όλοι μαζί για να κάνουμε τα επόμενα βήματα στο πρόγραμμά μας αντί οι προπονητές να παίρνουν τις λεγόμενες παρουσίες και να φωνάζουμε παρών στα ονόματά μας , ο καθένας μας θα φωνάζει με την σειρά του τον αριθμό του , ξεκινώντας από το 1 μέχρι να φτάσουμε στο 19, κάτι που σημαίνει ότι θα είμαστε όλοι παρόντες. Πως όμως θα ξέρουμε ποιος και γιατί λείπει. Εδώ υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια , ο καθένας πρέπει να γνωρίζει εκτός από τον δικό του αριθμό και τον αριθμό του επόμενου και του προηγούμενου και ποιος είναι και που  βρίσκονται ανά πάσα στιγμή.
π.χ. Οι  προπονητές μας ανακοινώνουν ότι στις 10.00 πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο σημείο συνάντησης
 ( βλ. παρακάτω ) για να ξεκινήσουμε για τον προγραμματισμένο αγώνα.
Όταν λοιπόν ο αρχηγός αποστολής κ. Σουγλής  ξεκινήσει και πει : 1 τότε ο.κ Τζίτζης που έχει τον αριθμό 2 , ξεκινάει και λέει 2 … ακολουθεί ο Παπαδούλης  που λέει 3 κ.ο.κ. . μέχρι να φτάσουμε στο 19 που θα πει ο Χρήστος  Μακρής και ο αρχηγός αποστολής  να μας πει : εντάξει ξεκινάμε. Στο ενδιάμεσο όμως και από το 1 μέχρι το 17 υπάρχει πιθανότητα κάποιος αριθμός να μην αναφερθεί , π.Χ. Ξεκινάμε 1, 2, 3 και το 4 ενώ περνάνε κάποια δευτερόλεπτα δεν ακούγεται εκείνη τη στιγμή λοιπόν ο αριθμός 3 και ο αριθμός 5 πρέπει αμέσως να γνωρίζουν και να αναφέρουν στους προπονητές που βρίσκεται ο αριθμός 4 και για ποιο λόγο απουσιάζει.
Εννοείται ότι ο αριθμός 4 είναι υποχρεωμένος να έχει ενημερώσει τους προπονητές του αλλά θα πρέπει να έχει ενημερώσει και τους δύο συμπαίχτες του.


ΠΡΟΣΟΧΗ : ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ  ΑΚΡΑΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ  , ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ.
Click to set custom HTML

ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΝ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΔΕΝ ΠΟΥΝ:  ΕΝΤΑΞΕΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ.
 Σημείο συνάντησης
Σημείο συνάντησης
Κατά τη διάρκεια του τουρνουά , στα γήπεδα αγώνων, στις εκδηλώσεις και στο σχολείο οι προπονητές σας θα αποφασίσουν ένα σημείο συνάντησης όπου θα βρισκόμαστε όλοι μαζί μετά το πέρας της εκδήλωσης ή του αγώνα για να κάνουμε τα επόμενα βήματά μας.
Βεβαιωθείτε ότι κανένας παίκτης δεν περπατά μόνος  του. Θα πρέπει πάντα να είναι με την ομάδα και σε έκτακτες - περιπτώσεις ανά δύο.
Είναι πολύ σημαντικό να ακούμε τους προπονητές μας...
Θυμίζουμε ότι …. Σε μεγάλα πλήθη ανθρώπων και ειδικά σε μεγαλύτερες εκδηλώσεις, είναι εύκολο για  κάποιον να προβεί σε κακόβουλες ενέργειες.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ : ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΝ.
Πριν την αναχώρηση
 • Το πρώτο ραντεβού έχει οριστεί για την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016 και ώρα 07.00 στο γήπεδο ‘’ΣΤ.ΚΩΤΣΗΣ ‘’ για να αναχωρήσουμε.
 • Είμαστε στο χώρο που  ορίσαμε 10 λεπτά πριν το προκαθορισμένο ραντεβού για να αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο. Αν έρθουμε 1 λεπτό μετά ίσως βρούμε κάποιον αλλά στα 2 λεπτά μετά σίγουρα δεν θα είναι κανείς και δυστυχώς το ταξίδι για κάποιον μόλις τελείωσε. ΟΠΟΤΕ  EΡΧΟΜΑΣΤΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ  , ΕΚΤΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝ ΤΥΧΕΙ ΚΑΤΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ.
 • Αφού χαιρετίσουμε τους γονείς μας . συγγενείς και φίλους ή ΄΄φίλες΄΄ φορτώνουμε τα πράγματα μας και τα πράγματα της ομάδας φυσικά ,  στο πούλμαν και ξεκινάμε για το αεροδρόμιο ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ το οποίο για όσους δεν γνωρίζουν βρίσκεται στα Σπάτα.
 • Οι γονείς σας μπορούν να έρθουν μέχρι εκεί αλλά με δικό τους μέσο μεταφοράς , στο πούλμαν θα είναι μόνο η ομάδα.
 • Μέσα στο πούλμαν δεν σηκωνόμαστε όρθιοι , δεν λερώνουμε , μιλάμε αλλά δεν φωνάζουμε και είμαστε σοβαροί και φυσικά ακούμε τους προπονητές μας. Ακόμα είμαστε στην Αθήνα και εύκολα για κάποιον τελειώνει το ταξίδι στην Αττική Οδό.
 • Μόλις φτάσουμε στο αεροδρόμιο πάμε σαν ΟΜΑΔΑ στα γκισέ για να παραλάβουμε τις κάρτες επιβίβασης. Υπενθυμίζουμε : Είμαστε στην Αθήνα ακόμα  , και στο αεροδρόμιο έχει μετρό για επιστροφή.
 • Μετά έχετε λίγο χρόνο να τα πείτε με τους γονείς σας , φίλους ή ΄΄φίλες ΄΄ , τους οποίους πρέπει να πείσετε ότι δεν πάτε στον πόλεμο αλλά στο καλύτερο τουρνουά ποδοσφαίρου για νέους στον κόσμο , το GOTHIA CUP.
ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ : ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΝ.
Μέσα στο αερόπλανο

 • Καθόμαστε στη θέση που γράφει η κάρτα επιβίβασης και μόνο σε αυτήν.
 • .Βάζουμε τη ζώνη ασφαλείας όταν ανάψει η ένδειξη και ακούμε την ανακοίνωση των αεροσυνοδών.
 • Τη ζώνη ασφαλείας τη βγάζουμε μόνο όταν υπάρξει η ανάλογη εντολή από την κυβέρνηση του αεροπλάνου.
 • Κατα τη διάρκεια του ταξιδιού μιλάμε χαμηλόφωνα και πολιτισμένα  και δεν περπατάμε στο διάδρομο χωρίς λόγο.
 • Ειμαστε πολύ ευγενικοί με το προσωπικό και σοβαροί (Προσοχή ΣΟΒΑΡΟΙ όχι ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΕΙΣ) 
 • Για οτιδήποτε θελήσουμε ενημερώνουμε τους προπονητές μας.
Στη Σουηδία
 •   Ενημερώνω τους προπονητές μου για οτιδήποτε θέλω και τους υπακούω , το κάνουν για να περάσουμε καλά , ευχάριστα και χωρίς απρόοπτα.
 • ​  Το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι που βρίσκεται η ομάδα μου ή που βρίσκονται οι προπονητές μου. Για κανένα απολύτως λόγο  δεν απομακρύνομαι από την ομάδα και τους προπονητές μου χωρίς να τους ενημερώσω (λάθος δεν υπάρχει σε αυτό γιατί μπορεί να βρεθώ σε καμία ζούγκλα με τον Ταρζάν!!! )
 • ​Προσοχή στα ραντεβού : Να βρίσκεστε τουλάχιστον 5 λεπτά πριν την καθορισμένη ώρα που σας έχουν ανακοινώσει οι προπονητές σας. Οποίος αργήσει έστω και 1 λεπτό , δυστυχώς για αυτόν αλλά και την ομάδα θα χάσει ένα πολύτιμο παίχτη από το επόμενο παιχνίδι και μπορεί και από το μεθεπόμενο.
 •  Ότι κάνουμε το κάνουμε όλοι μαζί ως ομάδα από την ώρα της πρωινής καλημέρας μέχρι την ώρα της βραδινής καληνύχτας ( όλοι για έναν και ένας για όλους) .
 •  Το σχολείο που θα μένω είναι σαν το σπίτι μου για μία εβδομάδα και πρέπει όπως το βρήκα την πρώτη μέρα να το παραδώσω και την τελευταία. Το σέβομαι και το προσέχω όπως το σπίτι μου και δεν αφήνω σκουπίδια πουθενά. Η καθαριότητα και η πειθαρχία είναι χαρακτηριστικό μιας καλής ομάδας και φροντίζω να το δείχνω κάθε στιγμή. (δείγματα της παρουσίας μου δεν αφήνω πουθενά γιατί καλό θα είναι να μη με βρουν από τα σκουπίδια που άφησα….. γιατί σίγουρα με βλέπω  να παίζω κεντρικός σκουπιδιάρης στην ομάδα μετά από αυτό!!!)
 •  Είμαι ευγενικός σε όσους μιλάω και πάντα χρησιμοποιώ  το ευχαριστώ και το παρακαλώ σε ότι ζητάω. Όλο το προσωπικό του σχολείου είναι πολύ ευγενικό και έτοιμο να βοηθήσει σε οποιοδήποτε πρόβλημα μου αλλά πάντα ενημερώνω κάποιον από τους προπονητές μου για οτιδήποτε θελήσω (είναι οι ‘’γονείς’’ μου για μια εβδομάδα και αυτό δεν το ξεχνώ ποτέ !!!
 • Απαγορεύονται τα παιχνίδια την ώρα του μπάνιου , αλλιώς δεν θα παίξει στα πραγματικά παιχνίδια.
 • Τρώμε όλοι μαζί σαν ΟΜΑΔΑ και δεν σηκώνετε κανείς από το τραπέζι εάν δεν έχει φάει και ο τελευταίος. Στο τραπέζι είμαστε σοβαροί ( όχι σοβαροφανείς) και δεν παίζουμε με μαχαιροπίρουνα , χαρτοπετσέτες κτλ. Μιλάμε αλλά δεν φωνάζουμε.!!!
 • Προσέχουμε τις ελληνικές λέξεις που χρησιμοποιούμε , καταλαβαίνετε ποια ‘’λέξη’’  εννοούμε  υπάρχουν παντού Έλληνες και δυστυχώς αυτή η λέξη είναι παγκοσμίως γνωστή. Εκτός αν κάποιος έχει αποδείξεις για το χαρακτηρισμό ,αλλά προσέξτε γιατί η απάντηση κρύβει παγίδες…και μπορεί να εκτεθεί ο ίδιος !!!
 • Τα ευκόλως εννοούμενα εύκολα παραλείπονται αλλά : Μην τολμήσει κανείς να αφαιρέσει από κάποιο μαγαζί , πολυκατάστημα , σχολείο , γήπεδο κτλ. κάποιο αντικείμενο που θα του γυαλίσει χωρίς να το πληρώσει. Υπάρχουν παντού ματιά που μας βλέπουν. Εκεί δεν είναι Ελλάδα , αμέσως έρχεται η αστυνομία και σας οδηγεί στην ασφάλεια και η υπόλοιπη ομάδα θα συνεχίσει το πρόγραμμά της.
 • Τέλος , εννοείται και αυτό αλλά το υπενθυμίζουμε. Κανείς να μη σκεφτεί να την ‘’κοπανήσει’’ από το σχολείο χωρίς άδεια. Είναι σίγουρο ότι θα ανακαλυφθεί και δυστυχώς γι’ αυτόν και την ομάδα , θα χάσουμε ξανά έναν πολύτιμο παίχτη από τα υπόλοιπα παιχνίδια και όχι μόνο στο GOTHIA CUP.
 • ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ : ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ.ΚΑΘΑ ΑΣΤΟΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΘΙΓΕΙ ΜΟΝΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
 • ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ 2 : ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΝ.
 • ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΑΔΑ…ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΟΜΑΔΑ…ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ…ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…!!!!
 
ΚΑΛΗ ΔΙΑΜΟΝΗ , ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ !!! ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ , ΤΟ GOTHIA CUP !!!

 Ασφάλεια
Ένα γεγονός του μέγεθος του Gothia Cup προσελκύει μεγάλα πλήθη ανθρώπων.
Είναι σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί και ως εκ τούτου θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με το πώς θα γίνει η διαμονή σας πιο ασφαλή.
Την ημέρα της άφιξης, Κυριακή, θα υπάρχουν πολλές ομάδες που φθάνουν την ίδια στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν πολλές αποσκευές. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να έχετε ένα επιπλέον μάτι για τις αποσκευές σας και τα υλικά της ομάδας μας. Παρακαλώ μην αφήνετε τα πράγματά σας χωρίς επίβλεψη. Είναι πιο εύκολο για κάποιον με κακό σκοπό να χτυπήσει όταν υπάρχει διαταραχή.
Κατά την άφιξή σας θα λάβετε το δικό σας κλειδί για μια κατάθεση των 200 SEK, που θα επιστραφεί κατά την αναχώρηση.
Οι είσοδοι στο σχολείο κλείνουν  με θυρίδες που καθιστούν δυνατό να ανοίξει μόνο από 
το εσωτερικό, αλλά όχι από το εξωτερικό.
• Κρατήστε τα παράθυρα και τις πόρτες κλειδωμένες όταν δεν είστε στο σχολείο.
• Κρατήστε τα παράθυρα και πόρτες κλειδωμένες, ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας.
• Μην αφήνετε πολύτιμα αντικείμενα ή ηλεκτρονικά στο σχολείο
• Ο επικεφαλής της ομάδας θα πρέπει να ελέγξει ότι τα παράθυρα είναι κλειστά και ότι η πόρτα είναι κλειδωμένη πριν αυτός  φύγει.
Picture
 Στα παιχνίδια

Οι ποδοσφαιριστές της SANTA στο γήπεδο ΔΕΝ :
 • Δεν μιλάνε στον διαιτητή
 • Δεν βρίζουν
 • Δεν ανοίγουνε κουβέντα με τους αντιπάλους
 • Δεν χτυπάνε τους αντιπάλους
 • Δεν χάνουνε τη ψυχραιμία τους
 • Δεν ακούνε την εξέδρα
 • Δεν αδιαφορούν
 • Δεν αδιαφορούν για το υλικό της ομάδας
 • Δεν το βάζουν κάτω
Οι ποδοσφαιριστές της SANTA στο γήπεδο :
 • ΑΚΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
 • ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
 • ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ ΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΘΕΜΙΤΑ ΜΕΣΑ
 • ΧΑΝΟΥΝ …( ΑΝ ΧΑΣΟΥΝ )….ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ.

Επίσης, όταν παίζετε τα παιχνίδια σας θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να μην αφήνετε τις  τσάντες σας και τα υπάρχοντά αφύλακτα. Γύρω από τα γήπεδα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που κυκλοφορούν και είναι εύκολο κάποιος  με κακό σκοπό , να πάρει τα πράγματα που είναι αφύλακτα. Βεβαιωθείτε ότι ένας παίκτης πάντα μένει κοντά στα υπάρχοντά σας.
Σε μεγάλα πλήθη ανθρώπων και ειδικά σε μεγαλύτερες εκδηλώσεις, είναι εύκολο για τον κλέφτη να χτυπήσει.
Θυμηθείτε να κρατάτε τα πράγματά  σας σε κλειστούς σάκους ή τσέπες. Δεν θέλετε να καταλήξουν σε λάθος τσέπη και δεν θα τα βρούμε.